Gamba's met risotto en knoflookspinazie vergezeld met truffelolie en gemarineerde radijs

Receptuur voor 6 personen

Risotto

  • 400 gram risottorijst
  • 1 liter bouillon (vis)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Klontje boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 70 gram roomboter
  • 115 gram geraspte Parmezaanse kaas


Gamba’s (maat 16/20)

  • 5 gamba’s per persoon
  • Klontje boter
  • 2 tenen knoflook gesnipperd


Knoflookspinazie

  • 1 kg verse spinazie
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • Zeezout en zwarte peper


Gemarineerde radijs

  • 250 gram radijsjes schoon
  • 2 deciliter frambozenazijn
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zeezout


Truffelolie

  • 2 deciliter zonnebloemolie
  • 50 gr truffelsalsa (te verkrijgen bij normale supermarkt)


Garnering

  • Verse kerveltakjes

 

Bereidingswijze

Stap 1 I Risotto

  • Zet een pan met een klontje boter op het vuur en laat hierin de knoflook en het uitje fruiten.
  • Voeg dan de risottorijst toe en bak deze kort mee tot deze glazig wordt.
  • Blus af met witte wijn en voeg de bouillon toe.
  • Breng dit al roerend aan de kook. Zodra het gekookt heeft, laat je de risotto op laag vuur rustig verder garen totdat deze de volledige bouillon heeft opgenomen (circa 20 minuten).


Stap 2 I Truffelolie

  • Zet de olie op laag vuur in een pannetje met de salsa en laat deze rustig doortrekken gedurende de voorbereiding van het gerecht.


Stap 3 I Gemarineerde radijs

  • Snijd de radijsjes in kwarten en doe deze in een voorverwarmde pan met een klontje boter samen met de suiker en laat de suiker smelten.
  • Blus de radijsjes af met de frambozenazijn en breng dit geheel aan de kook.
  • Breng op smaak met zeezout en laat vervolgens op laag vuur staan tot aan het dresseren van het gerecht.


Stap 4 I Knoflookspinazie

  • Verhit een pan met olie en fruit hier de knoflook en het uitje in aan.
  • Voeg erna de spinazie toe en bak deze zonder dat hij verkleurt lekker aan
  • Breng op smaak met zeezout en zwarte peper
  • Laat op laag vuur staan tot aan het dresseren van het gerecht


Stap 5 I Gamba’s

  • Bak de gamba’s aan beide kanten in een goed hete pan met een klontje boter en wat knoflook tot deze mooi gaar zijn.


Stap 6 I Risotto

  • Als de risotto de gehele bouillon opgenomen heeft, voeg je de roomboter toe en de Parmezaanse kaas en maak je hem af met zeezout en zwarte peper.


Stap 7 I Dresseren van het bord

Alle componenten zijn klaar om gedresseerd te worden op het bord.

  • Risotto in het midden van het bord en daarop leg je de spinazie.
  • De gamba’s worden met de kop omhoog ertegenaan gezet en daaroverheen komen speels de radijsjes.
  • Als laatste maken we het af door het gerecht te voorzien van truffel olie en kervel takjes.

 

Smakelijk eten!