Praktijk voor Manuele Geneeskunde Ruber

Dokter Pieter Ruber, arts Muscoloskeletale Geneeskunde

Musculoskeletale Geneeskunde, voorheen (ortho)manuele geneeskunde, richt zich op onderzoek en behandeling van klachten, die voortkomen uit gewrichten, spieren, banden en pezen en zorgen voor een goede houding en beweeglijkheid.

Vaak zijn er meerdere schakels in de bewegings- of houdingsketens die "vastzitten" of "geblokkeerd zijn", met overbelasting, pijn of bewegingsbeperking tot gevolg. Er zijn dan duidelijke en goed te omschrijven pijnklachten in de rug, nek, schouder of heup, maar soms zijn het vage pijnen of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd. Ook hoofdpijn, migraine, duizeligheid, slikklachten, hyperventilatie, pijn op de borst of tussen de ribben kan het gevolg zijn.

De functiesstoornissen worden opgeheven met specifieke behandeltechnieken ter herstel of bevordering van de functie. Daarnaast worden specifiek aan de beweegketen gerelateerde oefeningen gegeven ter herstel of voorkomen van recidief klachten en die gericht zijn op algemene dagelijkse bezigheden, sport of werk. Doelstelling is de vicieuze cirkel van pijn of ongemak, ontstaan door de bewegingsbeperking te doorbreken.

Dokter Pieter Ruber is gespecialiseerd MSK arts en heeft zich verdiept in specialistische manueel geneeskunde behandelingen: orthomanuele therapie, manuele therapie, houdingstherapie, McKenzie-therapie, Marsman-therapie, neuraaltherapie, injecties en stabiliteitstrainingen.

Specifieke aandachtsgebieden zijn: kinderen, arbeidsgerelateerde klachten, sportaandoeningen en

klachten als gevolg van dans- en muziekbeoefening.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.pmgruber.nl of neem contact op met Pieter Ruber op info@pmgruber.nl of 06-15492947.