Sittard

Op slechts 6 kilometer verwijderd van Van der Valk Hotel Stein-Urmond ligt de historische stad Sittard.

Sittard vormt het centrum van de Westelijke Mijnstreek. Na Maastricht (ca 1204) en Roermond (1232) is Sittard de 3e stad (1243) met stadsrechten en is daarmee een van de oudere steden van Nederland.  Sittard is rijk aan monumenten en in het jaar 2000 zelfs verkozen tot Groenste Stad van Nederland.

Sittard bruist

Het gezellige centrum, de cafeetjes en verwarmde terrasjes zorgen ervoor dat het na een dagje winkelen goed toeven is. In de avonduren bruist Sittard. De vele uitgaansgelegenheden, stadstheaters en optredens op het oude marktplein geven Sittard een wervelend karakter.
Het stadsbeeld bestaat uit oude monumentale panden en vakwerkwoningen. Sittard is terecht een wandel- en fietsgebied bij uitstek. 

Zittesj Tuutje

Met het Zittesj Tuutje proef, voel en beleef je de historische binnenstad van Sittard! Het Zittesj Tuutje is een speciale tas vol met spullen waarmee je Sittard kunt gaan ontdekken. Hoe handig is dat?! Alles wat je nodig hebt, gebundeld in één superfijne tas.

De tas is te verkijgen bij onze receptie voor een klein prijsje van €5,- en is al meteen volgestopt met allemaal fijne producten om te gebruiken. Denk aan boekjes over wandelen en fietsen, shopping routes, een avontuurlijke speurtocht, leuke hebbedingen en speciale kortingen van de lokale ondernemers. Het tuutje is ook handig en leuk om als boodschappentas te gebruiken. 

Boek nu één van onze voordelige arrangementen en breng een bezoek aan deze sfeervolle stad !

Bekijk ook