Maastricht

Maastricht heeft het allemaal. Cultuur én natuur. Historische panden én hippe designwinkels. Avontuurlijke grotten, bruisende evenementen én adembenemende hellingen met wijnranken. Flaneer langs de exclusieve boetiekjes in het Stokstraatkwartier of geniet van een drankje en een hapje, op één van de vele terrassen die de stad rijk is. Bezoek de bijzondere musea, kunstgaleries en theaters.

Bourgondisch

Maastricht is met haar euregionale ligging, streekproducten en bourgondische levensstijl, de culinaire stad bij uitstek. Van 2** restaurants tot eetcafe, in Maastricht zijn er legio mogelijkheden om kennis te maken met de Limburgse gastvrijheid!

Cultuur

Cultuur snuiven kan natuurlijk ook in Maastricht. Een stad met een rijke geschiedenis. Vandaar dat Maastricht een imposant aanbod van historische musea bezit. Van Romeinse vondsten in de museumkelder Derlon tot de schatkamers van de Sint Servaas. Van het Natuurhistorisch museum tot het Museum aan het Vrijthof, gevestigd in het monument het Spaans Gouvernement. Maar Maastricht kijkt ook vooruit. Het opvallende Bonnefantemuseum herbergt een jonge en internationaal georiënteerde verzameling hedendaagse kunst. En ook in het Centre Ceramique, gesitueerd in de hypermoderne wijk Céramique, wisselen moderne en eigentijdse exposities elkaar in een rap tempo af. 

Boek nu één van onze voordelige arrangementen en breng een bezoek aan deze bourgondische stad !

Bekijk ook