Grensmaasvallei

Locatie

Grensmaasvallei

In het zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg tref je, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan. In de Grensmaasvallei worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse ‘savoir vivre’.

Het uitgerekte Grensmaasvallei biedt vele pareltjes, maar waar moet je beginnen? VVV Zuid-Limburg heeft al een mooi lijstje met hotspots  voor u samengesteld. Klik hier voor hun top 10.

RivierPark Maasvallei

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Pak de fiets, trek de wandelschoenen aan en ontdek het grensoverschrijdend Rivierpark Maasvallei zelf.

Te voet of op de fiets de historische steden en markante dorpen van Nederland én België ontdekken in dit nieuwe grensoverschrijdende natuurgebied. Met daarbij een mix van oude stroomgeulen, dijken, afgesneden meanders, uiterwaarden en unieke fauna en flora. Voor meer informatie >> 

Beste wandelroute van de Benelux

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'Klik hier voor nog meer detail informatie over de Lange Afstand wandeling door RivierPark Maasvallei zoals verschillende startlocaties.

Bron; VVV Visit Zuid-Limburg