Milljoenenlijn: De stoomtrein dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland!

Bijzonder dagje uit? Beleef de nostalgie van het reizen uit lang vervlogen tijden en geniet van deze levende historie.

De vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij heten u van graag van harte welkom op ‘De Miljoenenlijn', een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland. Beleef bij hen de romantiek van het reizen uit lang vervlogen tijden, droom weg in het luxe pluche van de 1e klasse rijtuigen als de mooiste uitzichten aan u voorbij trekken.

Levende historie

De stoom- en historische dieseltreinen over het spoorlijn van Valkenburg via Simpelveld naar Kerkrade vertrekken meerdere keren per dag op vaste dagen in de week. U kunt zonder reservering instappen op alle stations langs het traject en een kaartje kopen aan het loket van station Simpelveld of bij de conducteur in de trein.

Een bezoek aan het 100 jaar oude museumstation Simpelveld mag tijdens uw reis zeker niet ontbreken. Dit is de thuishaven van onze museumspoorlijn. Neem een kijkje op de bemande seinhuizen, laat u informeren in het locomotievendepot of drink een kopje koffie in de sfeervolle stationsrestauratie uit de 20-er jaren.

Combineer uw treinreis

Een rit met de stoomtrein laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan een van de bijzondere attracties langs het traject, zoals Gaiapark Kerkrade Zoo of Discovery Center Continium in Kerkrade of de Fluweelengrot , Steenkolenmijn of pretpark De Valkenier in Valkenburg aan de Geul. Of stap onderweg bij een van de kleine halteplaatsen uit en maak een prachtige wandeling door het heuvelland naar de volgende halteplaats om daar uw reis per stoomtrein weer te vervolgen.

Of kies voor een de culinaire arrangementen en geniet van een Engelse Thee-arrangement of de Smaak van Limburg-lunch in het luxe salonrijtuig tijdens de rit.

Meer informatie

Breng voor meer informatie over de rijdagen, vertrektijden en alle leuke arrangementen een bezoek aan de website www.miljoenenlijn.nl. Voor tickets kunt u ook terecht bij onze receptie!

Boek nu één van onze voordelige arrangementen en maak een ritje met de Miljoenenlijn! 

Bekijk ook