Golf & Country Club Hoenshuis

Standort

Golf & Country Club Hoenshuis

Aan de rand van het Heuvelland te Voerendaal, in Parkstad nabij Maastricht, ligt een van de mooiste golfclubs van Zuid-Nederland.

Rondom een eeuwenoude Limburgse vierkantshoeve tekenden architecten Baron P. Rolin en Wiel Snelder (landschap) een karakteristieke Parkbaan, recent volledig gerenoveerd onder toezicht van architect Bruno Steensels.

Zacht glooiende fairways, mooie bomen, vijvers en beken, goed beschermde greens en lengte - 6.304m van de backtees - zorgen voor een uitdagende indeling van de holes. Deze vragen om goed ‘course management’, getuige ook de Slope & Course ratings van de baan. De «18e van Hoenshuis», voorlangs het terras van het prachtige Clubhouse, verzekert een bewogen finale.

Het baanonderhoud gebeurt volgens hoge kwaliteitsstandaarden en in een visie om de ecologische impact te minimaliseren. De Championship Course is het gehele jaar open met zomergreens.

De uitgebreide faciliteiten van de Hoenshuis Golf Academy, met 3 putting greens, een overdekte en verlichte Driving Range en een Pitch & Putt Course worden ook gewaardeerd.