Van der Valk Sport Center

Massages

Even stilstaan en tijd voor jezelf nemen, is geen overbodige luxe en een goede manier om gezond te kunnen blijven en alle dingen te doen die je graag wilt doen. Vanaf nu kunt u bij ons Sport Center terecht  voor een heerlijke massage. Naast Sportmassages, bieden wij u ontspannings- en Voetreflex zone massage.

Sportmassage

Bij een sportmassage denk je al snel dat deze massage alleen geschikt is voor (top)sporters. Maar dit is niet het geval; sportmassage is geschikt voor iedereen!!
Door de massage zullen de grote en kleine bloedvaten in de huid en met name de spieren zich verder gaan openen, waardoor er een duidelijke toename van de doorbloeding optreedt. Hierdoor zullen de gevormde afvalstoffen (o.a. melkzuur) beter worden afgevoerd en wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen. De spieren kunnen zich sneller herstellen. Dit effect wordt bereikt door de spieren afwisselend te behandelen met effleurages (strijkingen) en petrisages (knedingen). Net als elke massage werkt een sportmassage ook ontspannend. Maar om het effect van een goede doorbloeding met een meest optimale afvoer van afvalstoffen te bewerkstelligen is het noodzakelijk petrisages (knedingen) toe te passen. De sportmassage is dus een zeer doelmatige massage, gericht op herstel van de spier, en daardoor minder geschikt om puur te ontspannen.

Wanneer  sportmassage?

Door het effect van de sportmassage is deze voor iedereen met stijve spieren geschikt. Uiteraard geldt dit voor de (amateur)sporter die na een sportieve inspanning veel van zijn /haar lichaam heeft gevraagd. Maar ook bij meer statische langere belastingen kan een sportmassage uitkomst bieden. Hierbij kun je denken aan een stijve rug/ nek, RSI, of stijve kuiten na een wandeling. Maar zelfs spierpijn (of de verwachting dat spierpijn op gaat treden) is geen vereiste om een sportmassage te ondergaan. Wil je dat je spieren in een optimale conditie komen of blijven, dan is de sportmassage de absolute aanrader!

Ontspannings Massage

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een goed uitgevoerde ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.
U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij (stress of verkeerde houding) rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. (rug, schouders, nek, hoofdhuid, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten en eventueel het gezicht) De massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.

Voetreflex zone massage

Deze vorm van massage geeft een diepe ontspanning en zorgt ervoor dat lichaam en geest in evenwicht zijn. Anders verwoord kun je zeggen dat alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam  verbonden zijn met de voeten van een mens. Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolgd dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden, of dat een persoon zich ziek voelt.

Deze voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden vervoerd. Tevens worden de hormoon- en zenuwfuncties kwalitatief gezien beter.

Samen met onze massagetherapeut overlegt u welke massage voor u het meest effectief is. U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Tarieven

 

Massage Duur Tarief niet leden Tarief leden Sport Center
Voetreflex zone  50 minuten   € 51,00  € 45,00
Ontspannings/sport  20 minuten  € 30,00  € 25,00
  30 minuten  € 35,00  € 30,00
  45 minuten  € 47,50  € 42,00 
  60 minuten  € 62,50  € 55,00
  • Binnen een 20 of 30 minuten massage, kunt u kiezen uit,  een rug/ nek/ schoudermassage of een been massage
  • 45 of 60 minutenmassage bestaat uit rug/nek/schouders en benen!

Reserveringen

Voor reserveringen kunt u terecht aan de balie van ons Sport Center bereikbaar via T. 046-4269039 of E. sportcenter@stein.valk.com.

Bij annuleringen tot 24 uur voor de behandeltijd kunt u kosteloos uw behandeling annuleren. Indien u binnen 24 uur annuleert worden 50% van de kosten in rekening gebracht.